неділя, 19 травня 2013 03:53

У Харківській області виявлено незаконні посіви конопель на полі площею 72 га

У Харківській області виявлено незаконні посіви конопель на полі площею 72 га
Фото: 222.by

Співробітники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (УБНОН) ГУ МВСУ в Харківській області виявили незаконні посіви конопель на полі площею близько 72 га.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області, плантація була виявлена ??в ході перевірки товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), яке має ліцензію на здійснення діяльності з перевезення, зберігання та культивування маку і конопель.

"У ході перевірки встановлено, що зазначене товариство порушило вимоги постанови Кабінету міністрів України "Про затвердження Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом". Не маючи квоти на культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, а також дозволу на використання об'єктів або приміщень, призначених для здійснення діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, представники товариства самовільно засіяли значну ділянку рослинами конопель у Харківській області, чим грубо порушили чинне законодавство ... Крім того, вказана ділянка не була обладнанана засобами охорони", - йдеться в повідомленні відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області ..

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Зразки рослин конопель, вилучені співробітниками УБНОН та експертами Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУ МВСУ в Харківській області, направлені на експертизу. Після отримання її результатів буде вирішено питання про оголошення підозри посадовим особам ТОВ.

Зараз ви читаєте новину «У Харківській області виявлено незаконні посіви конопель на полі площею 72 га». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі