середа, 18 липня 2012 09:08

У "Газпромі" запевнили, що українські облгази купувати не збираються

У "Газпромі" запевнили, що українські облгази купувати не збираються
У "Газпромі" категорично спростували свою участь у приватизації українських облгазів. Фото: gazeta.ru

У "Газпромі" заяву Фонду державного майна (ФДМ) про те, що компанія є одним з основних претендентів на купівлю українських облгазів, назвали спробою створити видимість конкуренції за об'єкти.

У самому "Газпромі" не вірять у відкритість майбутнього конкурсу, а на думку експертів, навіть якщо російська компанія і візьме участь в приватизації, реальної конкуренції між нею і другим основним потенційним покупцем Group DF не буде, повідомляє "Комерсант-Україна" у публікації "Газпром" підключили до облгазів".

У "Газпромі" вчора категорично спростували свою участь у приватизації українських облгазів.

"Українська сторона використовує цей аргумент для того, щоб показати, що конкурс пройде відкрито. Насправді ми не отримали ні запрошення на конкурс, ні гарантій, що він буде відкритим, і тому брати участь в ньому не збираємося", - заявило джерело в компанії.

Однак джерела в департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міненерго ставлять ці заяви під сумніви: "Газпром" неодноразово говорив про свій інтерес до українського роздрібного газового ринку і про бажання вийти на кінцевого споживача на цьому ринку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков пообіцяв, що "доступне" житло здадуть восени 2013 року

На думку експертів, навіть якщо "Газпром" візьме участь в приватизації облгазів, то не стане торгуватися по ціні з Дмитром Фірташем, а домовиться про розподіл активів.

Зазначимо, що "Газпром" володіє акціями п'яти українських облгазів через RosUkrEnergo, в якій компанії належить 50%.

Нагадаємо, що вчора в ефірі радіо "Свобода" голова ФДМ Олександр Рябченко заявив, що російський "Газпром" є одним з головних претендентів на покупку державних пакетів акцій газопостачальних компаній.

Зараз ви читаєте новину «У "Газпромі" запевнили, що українські облгази купувати не збираються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі