четвер, 28 липня 2011 15:21

У Білорусі виник дефіцит цукру, його купують мішками по 50 кілограмів

У Білорусі виник дефіцит цукру, його купують мішками по 50 кілограмів

З початку тижня жителі Білорусі скуповують у магазинах цукор на тлі чуток про майбутнє його подорожчання. У багатьох магазинах його вже немає, в інших є тільки нерозфасований у 50-кілограмових мішках.

Жителі Мінська купують цукор мішками. Дефіцит спостерігається і в інших містах.

"Ситуація з цукром вже вкотре за цей рік змушує похвилюватися і підприємства торгівлі", - заявив в інтерв'ю газеті "Республіка" перший заступник міністра торгівлі Олександр Забелло.

"Виною всьому - чутки про збільшення ціни на цукор, хоча відомо, що до нового врожаю цукрових буряків цього точно не станеться. Традиційно саме в липні, коли починається період закаток, реалізація цукру максимальна. Але цього літа закупівлі населенням цукру перевищили всі очікувані прогнози", - зазначив він.

За словами заступника міністра, якщо звичайна реалізація цукру в Мінську становить 60-70 т в день, то тільки 21 липня було реалізовано 740 т.

"Щоб продати стільки цукру, довелося вивезти з оптових баз 12 вагонів цього продукту, роздати його з великим і дрібним торговим точкам. Це навіть за фізичними мірками колосальний обсяг роботи", - констатував Забелло.

"Тому бази змушені працювати практично цілодобово", - додав він.

Коментуючи обвальне зростання цін на продукти, що спостерігається в Білорусі з весни, заступник міністра сказав: "Зростання цін, зокрема на основні продукти харчування, такі, як хліб, молоко і м'ясо, - це загальносвітова тенденція, яка, згідно з прогнозом фахівців, в найближчі місяці збережеться".

Після президентських виборів в грудні минулого року в Білорусі почався гостра фінансова, валютна та економічна криза, наслідком якого стали мовчазні акції протесту. Напередодні незадоволені владою намагалися провести акції протесту на ринках.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі виник дефіцит цукру, його купують мішками по 50 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі