середа, 02 грудня 2015 17:33

У Яресько назвали 10 переваг для бізнесу від податкової реформи

Український бізнес отримає від запровадження податкової реформи низку переваг.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Насамперед, вважають у міністерстві, підприємці отримають вигоду від макроекономічного ефекту реформи. Зокрема, завдяки стабілізації економічної ситуації бізнес зможе впевнено здійснювати інвестиції.

Завдяки реформі МВФ продовжить підтримку України, держава фінансуватиме дефіцит платіжного балансу та підтримуватиме стабільність валюти, запевняють у відомстві.

  Facebook Міністерства фінансів України
Facebook Міністерства фінансів України
Як зазначається, реформа сприятиме чесній конкуренції

"Будуть усунуті певні історичні податкові преференції, через які рівень податкового навантаження в окремих сферах економіки був несправедливо вищим, ніж в інших... Адміністративне навантаження на бізнес буде знижене, внаслідок чого зменшаться витрати на його ведення", - повідомили в Мінфіні.

Також відомство обіцяє зниження "найбільш суттєвого податкового тягара" - податків на Фонд заробітної плати.

"Витрати на сплату єдиного соціального внеску буде знижено практично вдвічі – до 20%. Люди з дуже низькими зарплатними доходами не будуть платити податку", - йдеться у повідомленні.

Також міністерство збирається запровадити інвестиційний додатковий кредит для підприємств, що інвестують у матеріальні активи 2016-2018 років.

Зокрема, такі підприємства зможуть заощадити до 50% з податку на прибуток протягом трьох років. Розмір податкового інвесткредиту складатиме 30% вартості нового обладнання.

Крім того, Мінфін обіцяє наблизити українські податкові правила до європейських, покращити формулювання норм, зробити процедури податкового оскарження прозорішими та ввести мораторій на зміни податків на два роки (за винятком тих, що зменшують податковий тягар).

Зараз ви читаєте новину «У Яресько назвали 10 переваг для бізнесу від податкової реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі