четвер, 11 квітня 2024 17:05

Трипільську ТЕС можна буде відновити

Трипільську ТЕС можна буде відновити
У Центренерго не назвали терміни відбудови Трипільської ТЕС. Фото: Texty.org

Орієнтовні терміни відновлення Трипільської ТЕС є.

Але назвати їх поки що не можна, сказав голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Ситуація в енергосистемі зараз стабільна.

"Я сподіваюсь, що кияни не відчують на сьогодні наслідків. Але це вже питання не тільки до нас, а всієї енергосистеми України. На сьогодні я маю інформацію, що ситуація стабільна", - вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетним ударом РФ повністю зруйновано Трипільську ТЕС - Центренерго

Теплова генерація є маневреною, і її значення відчувається у піках споживання електроенергії. Маневрена генерація задовольняє попит тоді, коли інші генерації не можуть цього зробити.

"Не вітер, не сонце, не гідро, а от теплогенерація це може робити. Ну, на жаль, на сьогодні вже не може", - пояснив Гота.

У серпні 2023 була схожа ситуація. Тоді ж блоки не були зруйновані, але були зупинені й не здатні до роботи.

"І ми за декілька місяців вже входили в зиму майже з максимальною потужністю. Тому ми знаємо як відновлювати з нуля та орієнтовні терміни. Але назвати ці терміни не можу в силу об'єктивних причин", - сказав Гота.

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Зараз ви читаєте новину «Трипільську ТЕС можна буде відновити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі