середа, 05 жовтня 2011 16:20

Тігіпко порахував: Україні треба 95 мільярдів на погашення кредитів

Тігіпко порахував: Україні треба 95 мільярдів на погашення кредитів

Україні в 2011 році необхідно 95 млрд грн на обслуговування і погашення кредитів.

Про це заявив під час брифінгу міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"У цьому році нам необхідно 95 мільярдів грн для того, щоб ми повернули попередні кредити і обслуговували наявні кредити. На наступний рік ця цифра - 121 мільярд гривень. Тому запозичувати на хороших умови можливо, тільки важливо, щоб ми постійно скорочували дефіцит бюджету. Те, що ми зробили на 2,5% , означає, що ми менше будемо позичати, і ми можемо вийти на наступний рік на бездефіцитний бюджет, і практично зменшувати запозичення", - сказав він.

Тігіпко нагадав, що на наступний рік зобов'язання підприємств, державні гарантії і запозичення близько $ 50 млрд, з яких 1$ 5 млрд - урядові.

"Валютні резерви - 38 мільярдів доларів і якщо ситуація погіршиться, ці запозичення будуть тиснути на резерви. І тоді гроші МВФ нам дуже знадобляться", - підкреслив Тігіпко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Кабміні весело: Тігіпко, Сівкович і Клюєв досхочу сміялися на засіданні уряду

Зазначимо, що за даними Держказначейства, на видатки з обслуговування державного боргу помісячним розписом асигнувань загального фонду держбюджету на січень-жовтень 2011 року. передбачено 18 млрд 887,9 млн грн.

Сстаном на 3 жовтня видатки з обслуговування державного боргу становлять 16 млрд 547,1 млн грн (у т.ч. по внутрішньому - 11 млрд 607,5 млн грн, по зовнішньому - 4 млрд 939,6 млн грн), що на 2 млрд 340,8 млн грн менше та становить 87,6%.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко порахував: Україні треба 95 мільярдів на погашення кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі