вівторок, 20 серпня 2013 17:40

Тарута захотів купити одну з найпроблемніших шахт Луганщини

Тарута захотів купити одну з найпроблемніших шахт Луганщини
ІСД Сергія Тарути планує придбати шахту імені Менжинського. Фото: news-ua.com

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу (ІСД) може придбати шахту імені Менжинського.

Про це повідомив перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Едуард Лозовський.

"Розглядається можливість, що їм (новим власником шахти імені Менжинського) стане корпорація ІСД вже найближчим часом", - цитує слова Лозовського прес-служба Луганської ОДА.

За словами Лозовського, переговори з ІСД про купівлю шахти вже проведені.

"ІСД побачив для себе серйозні перспективи на цьому підприємстві", - заявив Лозовський.

Обласна влада розробила з Міністерством енергетики та вугільної промисловості альтернативний варіант розвитку подій. Якщо таке рішення ІСД прийнято не буде, почнеться процедура передачі шахти імені Менжинського в управління Міненерговугілля

Нагадаємо, у зв'язку з падінням ціни на марку видобуваного шахтою вугілля майже вдвічі її власник, "Інтерінвестугля" (підконтрольна канадській EastCoal), заявила про свою відмову від шахти. Через відсутність нормальних перспектив реалізації продукції до травня ц.р. заборгованість із зарплати перед шахтарями виросла до 10 млн грн. Це викликало загострення соціальної ситуації на підприємстві, акції протесту працівників.

У результаті переговорів вдалося переконати колишнього власника погасити частину боргів із зарплати за рахунок продажу майна - збагачувальної фабрики. Також на шахті була заряджена лава, на якій вже розпочато вуглевидобуток. За рахунок цього також погашається частина боргів перед працівниками підприємства.

Зазначимо, головою ради директорів ІСД є Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Тарута захотів купити одну з найпроблемніших шахт Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі