четвер, 23 травня 2019 17:02

Світовий банк пояснив, що чекає Україну без грошей МВФ

Світовий банк пояснив, що чекає Україну без грошей МВФ
Співпраця з МВФ гарантує Україні фінансування від інших міжнародних організації. Фото: Politeka.net

Щоб уникнути фінансової кризи, Україні треба продовжувати співпрацювати з Міжнародним валютним фондом.

"Програма МВФ є відмінним захистом для збереження макроекономічної стабільності в країні. Критично важливо продовжити співпрацю з Фондом найближчими трьома роками. Ми закликаємо нового президента зберегти цю співпрацю", - заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає Уніан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можемо залишитися без грошей: чим загрожують Україні кадрові призначення Зеленського

За її словами, співпраця з МВФ гарантує фінансування від інших міжнародних організації. Зокрема, Світовий банк не зможе далі надавати підтримку, якщо Україна не залишиться у програмі МВФ.

"Ми закликаємо президента Володимира Зеленського та його адміністрацію розпочати переговори про нову програму з Фондом восени поточного року, як це планувалося раніше", - наголосила Сату Кахконен.

18 грудня 2018-го МВФ схвалив програму допомоги stand-by для України. Вона розрахована на 14 місяців. Її загальний обсяг - $3,9 млрд. Перший транш $1,4 млрд Україна отримала наприкінці грудня. Водночас до Києва 21 травня прибула місія МВФ. Протягом 2 тижнів вони перевірятимуть стан реформ в Україні. За підсумками роботи місії стане відомо, наскільки Україна готова отримати черговий транш $1,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк пояснив, що чекає Україну без грошей МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі