четвер, 23 травня 2019 10:52

Можемо залишитися без грошей: чим загрожують Україні кадрові призначення Зеленського

Можемо залишитися без грошей: чим загрожують Україні кадрові призначення Зеленського
Головою адміністрації президента Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана - адвоката Коломойського. Фото: Народна правда

Україні загрожує відтік інвестицій. Інвестори вже негативно сприйняли перші кадрові призначення нового президента Володимира Зеленського.

"За реакціями на єврооблігації та на українську гривню помітно, що інвестори негативно відреагували на кадрові перестановки. Чим більше серед призначень буде людей, близьких до Коломойського, тим більше це призводитиме до зростання вартості наших запозичень. Для корпорацій і для уряду буде складніше залучати гроші і в Україні, і за кордоном", - заявив президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дострокові вибори будуть. Набув чинності указ про розпуск Ради

За його словами, новопризначений голова адміністрації президента Андрій Богдан навряд чи змінить напрям своєї діяльності та діятиме не на благо олігархів. Раніше він був адвокатом Ігоря Коломойського.

"З іншого боку, призначення екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса та екс-міністра фінансів Олександра Данилюка інвестори сприйняли б як гарний сигнал, але вони не отримали ключових посад", - говорить Томаш Фіала.

20 травня президент Володимир Зеленський склав присягу народові України. Під час своєї інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду 8 скликання. Кабінет міністрів шостий президент назвав проблемою та закликав піти у відставку. Вже 21 травня він видав укази про призначення заступників голови адміністрації президента, помічників президента та радників. АП очолив Андрій Богдан. Олександр Данилюк очолив РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Можемо залишитися без грошей: чим загрожують Україні кадрові призначення Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі