четвер, 10 квітня 2014 09:51

Світовий банк назвав рецепт оздоровлення української економіки

Світовий банк назвав рецепт оздоровлення української економіки
Світовий банк. Фото: joinfo.ua

Проведення структурних реформ в Україні може сприяти зростанню економіки країни. Це дасть сигнал інвесторам про зусилля влади щодо створення сприятливого ділового клімату.

Таку думку висловив віце-президент Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Лаура Так.

"Країні потрібно проводити структурні реформи, скорочувати дефіцит бюджету і обсяг держборгу", - сказала Так.

За її словами, той факт, що Україна затягує проведення структурних реформ, спровокувала економічна криза в країні.

Вона нагадала, що, згідно з прогнозом СБ, зростання ВВП України цього року скоротиться до мінус 3%. Разом з тим в 2015 році експерти СБ очікують зростання ВВП в 3% за рахунок посилення підприємницької активності.

"Реформи можуть бути болючими в короткостроковий період. Разом з тим вони необхідні для забезпечення стабільного зростання", - продовжила Так.

Вона також зазначила, що Світовий банк, як і раніше має намір надати Україні в 2014 році позикові кошти на $3 млрд для фінансування проведення реформ.

На думку експертів Світового банку, структурні зміни в енергетичному секторі, дерегулювання економіки, реформа публічного сектора пошлють чіткий сигнал суспільству та інвесторам про серйозний намір влади боротися з корупцією.

Так також підкреслила, що "нестабільність у відносинах між Росією і Україною впливає на весь східно-європейський регіон в цілому".

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк назвав рецепт оздоровлення української економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі