пʼятниця, 16 квітня 2021 12:36

Світові ціни на нафту можуть обвалитись: назвали умови

Світові ціни на нафту можуть обвалитись: назвали умови
Споживання цього року різко зросте після минулорічного обвалу на тлі епідемії коронавірусу. Фото: unsplash

До 2030 року світові ціни на нафту можуть впасти до $40 за барель, якщо уряди наполягатимуть на скороченні споживання палива. Такий крок визнають необхідним для підтримання планів ООН щодо обмеження глобального потепління.

Відповідний прогноз провідної консалтингової компанії в галузі енергетики Wood Mackenzie передає enkorr.

У звіті організація пише, що споживання нафти почне різко падати вже 2023 року, якщо відбуватиметься боротьба з викидами парникових газів.

"Падіння попиту прискориться до 2 мільйонів барелів на добу і досягне 35 мільйонів барелів на добу до 2050 року. Це на 60 відсотків знизить викиди "нафтового" вуглецю, порівняно з сьогоднішніми рівнями", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АЗС не знижують ціни. Яка вартість бензину

За прогнозами, споживання цього року різко зросте після торішнього обвалу на тлі епідемії коронавірусу.

"У результаті ціни на нафту почнуть падати в кінці поточного десятиліття. Згідно зі сценарієм прискореного енергетичного переходу, очікується, що до 2030 року ціни на нафту марки Brent зменшаться і в середньому становитимуть 40 доларів за барель. До 2050-го - можуть впасти до 10-18 доларів", - повідомляють у Wood Mackenzie.

Поточні ціни на нафту марки Brent становлять близько $65 за барель.

На початку квітня ціни на нафту впали на тлі згоди учасників ОПЕК+ з травня по липень поступово послабляти обмеження видобутку.

Зараз ви читаєте новину «Світові ціни на нафту можуть обвалитись: назвали умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі