понеділок, 28 вересня 2015 17:59

Статутний капітал "Укрзалізниці" сягне 230 мільярдів

Статутний капітал "Укрзалізниці" сягне 230 мільярдів
Фото: gazeta.lviv.ua

Статут ПАТ "Українська залізниця буде сформований в обсязі 229,879 млрд грн.

Такі дані закладені в проект статуту компанії, затверджений постановою Кабміну від 2 вересня 2015 року, текст якого оприлюднила в понеділок прес-служба Мінінфраструктури України.

Ця цифра відображає вартість майна за вирахуванням зобов'язань підприємства, зазначили у відомстві.

У перелік оцінених не увійшли об'єкти, розташовані на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

У 2016 році планується провести дооцінку об'єктів, що знаходяться на підконтрольній території Україні на сході країни, внести їх вартість у статутний капітал "Укрзалізниці". Оцінка майна, розташованого у Криму, буде проведена після відновлення там контролю з боку української влади.

Статутом також забезпечується трирівнева система управління з чітким розподілом функцій та компетенцій органів управління. При цьому визначається принципова відмінність нового суспільства від "Укрзалізниці" – перехід від одноосібного менеджменту до колегіальному.

Статут акціонерного товариства також передбачає, що Кабмін буде вирішувати стратегічні питання управління, а наглядова рада і правління - приймати операційні та бізнес-рішення. При цьому в перелік функцій наглядової ради входитиме контроль за роботою правління.

Реформа залізничної галузі – одне із пріоритетних напрямів роботи Мінінфраструктури, головною метою якої є лібералізація ринку залізничних перевезень та запровадження ринкової моделі функціонування галузі, наголошується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що активи Держадміністрації залізничного транспорту України в рамках підготовки до корпоратизації без урахування анексованого Криму та зони АТО оцінили в 245 млрд грн.

ПАТ "Українська залізниця", 100% акцій якого закріплюються в держвласності, буде створено на базі "Укрзалізниці", а також понад 50 підприємств та установ залізничного транспорту загального користування.

Зараз ви читаєте новину «Статутний капітал "Укрзалізниці" сягне 230 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі