понеділок, 20 квітня 2015 12:39

Standard&Poor's передрікає Києву дефолт

Standard&Poor's передрікає Києву дефолт
Фото: tsn.ua

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг Києва за зобов'язаннями в національній та іноземній валюті з ССС- до СС. Про це йдеться в повідомленні агентства.

Рейтинги Києва були знижені після заяви уряду про реструктуризацію облігацій в іноземній валюті, включаючи єврооблігації Києва в іноземній валюті на 500 млн дол.

Агентство припускає, що дефолт Києва за борговими зобов'язаннями неминучий і залишиться високим до 2017 року.

S&P оцінило фінансову гнучкість міста як низьку. У міжнародному контексті якість управління фінансами Києва низька, економіка міста слабка, оскільки спостерігається великий обсяг заборгованості підприємств, зазначили експерти.

Водночас Standard&poor's підтвердило рейтинги Львова ССС - і uaССС - у зв'язку з тим, що у міста немає заборгованості, і знизило рейтинг його кредитоспроможності з "b" до "ссс".

Рейтинги Львова показують, що система регіонального фінансування нестійка і недофінансована, фінансова гнучкість міста дуже низька, рівень добробуту - низький. Слабку економіку міста S&P пов'язує з низьким валовим регіональним продуктом на душу населення (3 тис. дол. у 2014 році).

 

Зараз ви читаєте новину «Standard&Poor's передрікає Києву дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі