пʼятниця, 05 березня 2021 00:23

Стало відомо, коли МВФ повернеться в Україну

Стало відомо, коли МВФ повернеться в Україну
МВФ повернеться в Україну в квітні. Фото: REUTER

Місія МВФ має запрацювати в Україні у квітні цього року, після того, як втратить силу встановлена урядом гранична ціна на газ для населення.

"Місія МВФ завершила свою проміжну роботу і вони вказали на нюанси в нашій спільній роботі, які їх хвилюють по виконанню домовленостей. Сказали, що скоро повернуться, зокрема, після того, як закінчиться наша історія з газом. Вона триває до першого квітня", - повідомив голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко, пише Суспільне.

Голова "Слуги народу" підкреслив, що ручне регулювання цін на газ не є єдиним зауваженням МВФ до України. За його словами, "також їх хвилює судова реформа та антикорупційне законодавство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 вимог до України для отримання траншу МВФ

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії Covid-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 мільярда доларів.

Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.

Місія Міжнародного валютного фонду 11 січня 2021 року відновила в Україні роботу з перегляду програми stand-by. Робота тривала до 12 лютого. Місія МВФ завершилася в Україні без прийняття рішення про перегляд програми stand-by.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли МВФ повернеться в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі