вівторок, 21 січня 2020 16:55

Стало простіше подати документи на отримання соціальної допомоги

Стало простіше подати документи на отримання соціальної допомоги
Міністерство соцполітики фінансуватиме об'єднані територіальні громади. Вони надаватимуть населенню соціальні послуги. Фото: espreso.tv

Цьогоріч навіть у малому населеному пункті працюватиме сервіс, щоб подати документи на отримання будь-якої соціальної допомоги.

Так Міністерство соцполітики фінансуватиме об'єднані територіальні громади, щоб ті надавали населенню соціальні послуги. На це заклали 150 млн грн, повідомила пресслужба міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшився розмір субсидії

"Уже цього року впровадимо систему фронт-офісів, яка дасть змогу надавати соціальні сервіси в кожній об'єднаній територіальній громаді. Тепер для подання документів людині не потрібно їхати в районний чи обласний центр", - пояснила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

За її словами, фронт-офіси прийматимуть документи і видаватимуть результати їхньої обробки. При цьому працювати з документами буде "бек-офіс". Таким чином вдасться оптимізувати роботу всього механізму.

У державному бюджеті на 2020 рік на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі передбачено 47,6 млрд грн, що на 7,4 млрд грн менше, ніж 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Стало простіше подати документи на отримання соціальної допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі