четвер, 15 березня 2012 16:52

S&P погіршило прогноз для України до "негативного"

S&P погіршило прогноз для України до "негативного"

Рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз довгострокових суверенних рейтингів України на "негативний" зі "стабільного".

Як зазначено у прес-релізі, S&P побоюється посилення ризиків щодо рефінансування, якщо Києву не вдасться виконати умови надання кредитів Міжнародного валютного фонду.

Крім того, на погіршення прогнозу вплинули неясні перспективи переговорів за новою ціною на газ з Росією.

Разом з тим S&P підтвердило довгострокові та короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "B+"/"B".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції - Bloomberg

Оцінка ризику переказу і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників залишена на рівні довгострокового рейтингу за зобов'язаннями в іноземній валюті - "B+".

Довгостроковий рейтинг України за національною шкалою знижений до "uaA+" з "uaAA-".

"Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу в разі дефолту по незабезпечених боргових зобов'язаннях в іноземній валюті підтверджений на рівні "4", що відображає наші очікування повернення 30-50% боргу в разі дефолту", - сказано в повідомленні агентства.

Зараз ви читаєте новину «S&P погіршило прогноз для України до "негативного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі