пʼятниця, 18 січня 2013 06:23

Щоб впровадити цифрове телебачення в Україні потрібно 450 млн. гривень

Щоб впровадити цифрове телебачення в Україні потрібно 450 млн. гривень
ФОТО: 24tv.ua

У Комітеті з питань свободи слова та інформації стверджують, що Україна поки не готова перейти з аналогового телебачення на цифрове.

Щоб обговорити цю проблему комітет проведе низку парламентських слухань.

"Більшість держав-сусідів вже в липні цього року мають намір відключити аналогове мовлення. Для України це питання залишається проблематичним", - говориться в документі.

Основною проблемою в комітеті вважають відсутність коштів на закупівлю пристроїв для прийому цифрового телесигналу (сет-топ-боксів) у держбюджеті-2013.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова хочуть витратити ще 100 мільйонів на ТВ-приймачі

Незаможні громадяни повинні отримати ці приставки безкоштовно, - розповідають джерела.

Всього це 1,5 млн з майже 17 млн домогосподарств у країні. У 2012 році держава виділила на цю програму 450,12 млн гривень, за які було закуплено 792,25 тис пристроїв.

"Держкомтелерадіо просило виділити кошти і в 2013 році, але Мінфін не погодив додаткові витрати", - розповіла перший заступник голови комітету Олена Бондаренко.

Виходячи з суми, витраченої в 2012 році, і кількості закуплених пристроїв, витрати на закупівлю сет-топ-боксів можуть скласти до 450 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Щоб впровадити цифрове телебачення в Україні потрібно 450 млн. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі