четвер, 02 січня 2020 21:10

Що впливає на розмір заробітної плати

Що впливає на розмір заробітної плати
Роботодавці готові платити більше працівникам, які допомагали розкрутити маловідомий проект, публікувалися у науковій літературі, мають досвід роботи у кризових ситуаціях. Фото: delo.ua

Часто розмір заробітної плати має вирішальне значення під час пошуку роботи.

Не всі роботодавці у вакансії вказують зарплату, на яку шукають працівників. Інколи просять пошукачів озвучувати свої очікування. Як правильно визначити рівень заробітної плати, на яку можеш претендувати, пише The Point.

У середньому під час пошуку нової роботи треба вказувати заробітну плату на 10% більшу, ніж мали до цього. Якщо маєте професійні досягнення та є затребуваним фахівцем, можете вказати на 30% більші заробітки.

На розмір заробітної плати безпосередньо впливає досвід роботи. Наприклад, столичний спеціаліст у сфері маркетингу з досвідом менше року отримує в середньому 10 тис. грн. Фахівець, що пропрацював понад 5 років має 30 тис. грн.

Роботодавці готові платити більше працівникам, які допомагали розкрутити маловідомий проект, публікувалися у науковій літературі, мають досвід роботи у кризових ситуаціях. Не варто розраховувати на високі заробітки, якщо не маєте досвіду, досягнень чи рекомендацій з попередніх місць роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплату вчителям у цьому році піднімуть на 9%

Крім того, на рівень зарплати впливає освіта. Так, на університетські досягнення вже ніхто не звертає уваги. Однак за статистикою, колишнім студентам престижних навчальних закладів, у деяких компаніях готові платити більше. Також претендувати на кращу оплату можете, якщо маєте другу вищу освіту чи пройшли додаткові навчальні курси пов'язані з вашою спеціальністю.

Зі знанням іноземної мови можна влаштуватися на роботу в міжнародну компанію, де зазвичай заробітна плата вища, ніж середня на ринку праці.

Більшу зарплату роботодавці готові платити фахівцям зі знанням комп'ютерних програм, напрацьованою базою контактів.

У 2019 році виплатили 500 млн грн боргів по заробітній платі. Найбільше компаній, які заборгували зарплату, в державному секторі.

Зараз ви читаєте новину «Що впливає на розмір заробітної плати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі