понеділок, 26 лютого 2024 18:15

Що чекає тих, хто отримує зарплату у "конверті" - в НБУ сказали

Що чекає тих, хто отримує зарплату у "конверті" - в НБУ сказали
У Нацбанку сказали про актуальність фінансового моніторингу. Фото: НБУ

Громадяни, які отримують зарплату "у конвертах", у майбутньому будуть мати мізерні пенсії.

Питання щодо фінансового моніторингу в Україні сьогодні є дуже актуальним. Про це сказав член Ради Національного банку Василь Фурман, повідомили "РБК-Україна".

"Я б хотів звернутися до тих громадян, які отримують зарплату у конвертах. У майбутньому, крім того, що ви стаєте соціально незахищеними, ви будете отримувати мізерну пенсію, кошти які у вас є, вам буде важко їх використовувати", - сказав Фурман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар, євро, злотий: Нацбанк оновив курс валют на 27 лютого

Як приклад член Ради Нацбанку навів купівлю житла або авто.

"Наприклад, ви захочете купити квартиру чи автомобіль, а вам скажуть: "А покажи законність походження коштів, за які ви хочете купити цей обʼєкт". Зрозуміло, якщо не докажете, ви не маєте законного права купити цей обʼєкт", - сказав Фурман.

Потрібно вимагати від роботодавців "білу" зарплату, сказав він.

"А з іншого боку, це ще й податки, які ми сплачуємо до держбюджету. За рахунок цих податків ми утримуємо армію і фінансуємо нашу перемогу", - зазначив Фурман.

8 лютого перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова повідомила, що регулятор напрацьовує проєкт рішення про обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування. Після чого обговорюватиме це з профільним комітетом Верховної Ради.

Згодом Василь Фурман повідомив, що наразі НБУ не ухвалював рішень щодо обмеження переказів коштів з картки на картку фізичними особами. Це питання розглядається у межах комплексних заходів, які спрямовані на боротьбу з тіньовою економікою, сказав.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає тих, хто отримує зарплату у "конверті" - в НБУ сказали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі