субота, 31 грудня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки Україна витратила на війну за 10 місяців: відповідь Шмигаля

Скільки Україна витратила на війну за 10 місяців: відповідь Шмигаля
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про витрати на війну. Фото: t.me/Denys_Smyhal

За час повномасштабної війни уряд України виділив на сектор безпеки й оборони більш ніж 1,2 трлн грн.

Наступного року, як і цьогоріч, розбудова сильної армії буде головним завданням Кабміну. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засідання уряду 30 грудня.

"Ресурси, які ми витратили 2022-го і заклали в бюджет на 2023-й рік, чітко це демонструють...Ми суттєво підвищили виплати всім військовим. Більше ніж 250 мільярдів гривень виділили на закупівлю та модернізацію зброї та техніки, яка ефективно нищить окупантів", – підкреслив Шмигаль.

За його словами, створені й активно працюють нові механізми безпекової підтримки України. Серед них ключове місце посів формат "Рамштайн", що об'єднав 50 країн, каже прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це ‒ рік героїв Збройних Сил України" ‒ Шмигаль привітав українців з Новим роком

Також Кабмін уклав низку довгострокових контрактів для виробництва зброї для України. Їх профінансують уряди Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Данії, Великої Британії, Нідерландів, Норвегії та інших країн-партнерів упродовж наступних двох-трьох років.

Шмигаль наголосив, що Україна продовжує активне виробництво власного озброєння.

"Ми подали заявку на вступ до НАТО. Впроваджуємо найкращі стандарти Альянсу в логістиці, плануванні та підзвітності. Українська армія, без перебільшень, тепер одна з найсильніших у Європі та світі. І наша армія принесе нам перемогу. А ми будемо працювати над тим, аби вона була забезпечена найкращим чином", – відзначив голова уряду.

В бюджет України заклали фінансування війни на весь 2023 рік. Продовження війни передбачено як ймовірний сценарій при плануванні держбюджету. Ситуація в державних фінансах стабільно напружена, але уряд готовий весь наступний рік вести військову кампанію, заявили в Мінфіні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки Україна витратила на війну за 10 місяців: відповідь Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі