середа, 22 квітня 2020 13:20

Скільки грошей українці не зможуть витратити на цьогорічну відпустку

Скільки грошей українці не зможуть витратити на цьогорічну відпустку
Через закриті кордони і карантин українці не зможуть витрачати гроші на відпочинок. Фото:pexels

В Кабміні порахували, що через закриті кордони та карантин українці витратять на закордонні поїздки цьогоріч на $5 млрд менше.

Це скорочення витрат має компенсувати недоотримання українською економікою значних надходжень від трудових мігрантів, які раніше пересилали валюту з-за кордону, а зараз повернулися в Україну. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "РБК-Україна".

"За нашими підрахунками, до 5 мільярдів доларів не виїде з України в Туреччину, Єгипет і так далі під час літнього туристичного сезону. Тому такий природній компенсатор працює сам собою", - заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна відкриє кордон

На його думку, грошовий потік від українських заробітчан може зменшитися вдвічі за підсумками 2020-го. 2019 року вони переказали в Україну $12,017 млрд.

Кабмін порахував, що з початку карантину до України повернулися 2 млн трудових мігрантів. Залишити їх в Україні планують дешевими кредитами, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей українці не зможуть витратити на цьогорічну відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі