понеділок, 26 серпня 2024 12:00

Сильні разом: австрійські інвестиції у Київський КПК зміцнюють економіку України під час війни
Позиція

Невпинна діяльність Київського картонно-паперового комбінату на тлі війни є прикладом ефективного українського-австрійського партнерства у бізнесі та гуманітарній сфері.

Україна та Австрія поглиблюють економіко-гуманітарну співпрацю: як повідомив голова МЗС країни Александер Шалленберг, торік офіційний Відень спрямував 153,5 млн євро до Європейського фонду миру (EFF). Крім того, австрійська влада надала українцям гуманітарну допомогу на понад 206 млн євро. Ідеться не лише про фінанси: після трагедії в "Охматдиті" альпійська держава прийняла на лікування групу маленьких пацієнтів.

Автор: papir.kiev.ua
  Україна та Австрія поглиблюють економіко-гуманітарну співпрацю
Україна та Австрія поглиблюють економіко-гуманітарну співпрацю

Співпраця двох країн не обмежується урядовими ініціативами: у діловій царині Австрія є одним з найбільших і найнадійніших європейських партнерів України. Близько 200 компаній з австрійським капіталом безпосередньо постраждали від війни, проте їх власники продовжують інвестувати у розвиток вітчизняної промисловості.

Всупереч високим країновим ризикам, австрійці не згортають бізнес-проєкти в Україні

Як зазначає гендиректор Pulp Mill Holding (власник Київського картонно-паперового комбінату, чиї потужності сконцентровані в Обухівському районі) д-р Хайнц Ціннер (Dr. Heinz Zinner), представники великого бізнесу з Європи виявляють готовність до співпраці з українськими компаніями навіть на тлі військово-економічних потрясінь.

"Звісно, у період турбулентності підприємці менш схильні до ризикових вкладень. Але Україна має значний економічний потенціал. І західні інвестори зацікавлені в поглибленні партнерства в ході відновлення української економіки", – наголошує Ціннер.

Автор: papir.kiev.ua
  "Бути сильними та допомагати тим, хто у скруті"
"Бути сильними та допомагати тим, хто у скруті"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У wine box від Київського КПК доставляють елітні напої, а не бите скло

Австрійська надійність та українська незламність: формула успіху ККПК

У компанії підкреслюють: стала підтримка й довіра з боку австрійських власників – надважлива для функціонування бізнесу, адже Київський картонно-паперовий комбінат є капіталоємким підприємством повного циклу з багатоступеневою структурою виробництва. А доступ до закордонних ринків фінансування в контексті війни – обмежений. Тож, аби підтримувати виробничі процеси ККПК на високому рівні, доводиться покладатись суто на власні сили.

"До повномасштабного вторгнення Київський картонно-паперовий комбінат активно співпрацював як з вітчизняними, так і з міжнародними фінустановами. Після 24 лютого 2022 року можливості вкладати кошти у розвиток і модернізацію підприємства скоротились. Але європейський власник вирішив продовжити інвестиційну програму, що вже дало результат", – зауважує СЕО ККПК Юрій Головченко.

Автор: papir.kiev.ua
  Інвестиції в оновлення устаткування ККПК дозволяють підприємству не лише високо тримати планку якості й не збавляти оберти у випуску продукції, а й підвищувати власну податкоспроможність та реалізувати благодійні ініціативи
Інвестиції в оновлення устаткування ККПК дозволяють підприємству не лише високо тримати планку якості й не збавляти оберти у випуску продукції, а й підвищувати власну податкоспроможність та реалізувати благодійні ініціативи

Не прибутком єдиним: завдяки капіталовкладенням з Австрії компанія в повному обсязі виконує соціальні зобов'язання

Інвестиції в оновлення устаткування ККПК дозволяють підприємству не лише високо тримати планку якості й не збавляти оберти у випуску продукції, а й підвищувати власну податкоспроможність та реалізувати благодійні ініціативи. Торік виробник сплатив понад 1,5 млрд грн обов'язкових платежів у бюджет, а на добрі справи виділив близько 100 млн грн.

"Бути сильними та допомагати тим, хто у скруті"

Саме під таким гаслом ККПК та його австрійські акціонери невпинно працюють на відновлення нашої економіки. Приклад власника комбінату підтверджує: інтерес до співпраці з Україною з боку європейських партнерів не згасає. Тож маємо сподівання на відповідну підтримку спільних бізнес-ініціатив і від вітчизняної влади.

"Підтримувати українське, виробляти українське, купувати українське", - під таким гаслом навесні цього року Кабмін запровадив проєкт "Зроблено в Україні", покликаний стимулювати вітчизняний бізнес попри війну. Відповідною торговельною маркою позначаються товари промислових підприємств, чиї виробництва розташовані на території країни. До їх числа входить і Київський картонно-паперовий комбінат, потужності якого сконцентровані в Обухівському районі.

Зараз ви читаєте новину «Сильні разом: австрійські інвестиції у Київський КПК зміцнюють економіку України під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua