пʼятниця, 22 вересня 2023 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще три судна готові прорвати морську блокаду України

Ще три судна готові прорвати морську блокаду України
Судна завантажать українським зерном та рудою. Фото: Pexels

Три нових торгових судна рухаються у напрямку українських портів.

Їх завантажать понад 107 тис. т агропродукції та залізної руди, повідомив віцепрем'єр, міністр інфраструктури, розвитку громад та територій Олександр Кубраков у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друге судно з українським зерном вийшло з порту

"Балкери Azara, Ying Hao 01, Eneida підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються у напрямку портів Південний та Чорноморськ", – написав він.

Після завантаження 127 тис. т української агропродукції та залізної руди судна вирушать у напрямку Китаю, Єгипту та Іспанії.

Із Одеси 16 серпня вийшло перше судно з продовольством після припинення дії зернової угоди. Тимчасовим коридором для торговельних суден до та з портів Одеси першим скористався контейнеровоз "JOSEPH SCHULTE" під прапором Гонконгу.

Вранці 13 серпня російські загарбники у Чорному морі примусово зупинили суховантажне судно "Сукра Окан", що йшло під прапором Палау в український порт Ізмаїл. Щоб зупинити корабель, агресори відкрили "попереджувальний вогонь" зі стрілецької зброї та підняли в небо гелікоптер.

Зараз ви читаєте новину «Ще три судна готові прорвати морську блокаду України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі