четвер, 09 жовтня 2014 13:36

Шахтарі в Росії не потрібні, в інших регіонах України теж - Ніколаєнко

Шахтарі в Росії не потрібні, в інших регіонах України теж - Ніколаєнко
Фото: telegraf.dn.ua

Донбас не зможе самостійно відновити промисловість, а Росії вона не потрібна, про це розповів голова держагенства з питань відновлення Донбасу Андрій Ніколаєнко під час круглого столу.

"Не накладається цей регіон на російську економіку. Тому що їм не потрібна металургія, бо своя конкурентноздатніша. Треба морський порт Маріуполь, тому вони за його б'ються. Більше нічого не треба. Частину машинобудівних заводів можуть запустити. Але їх зжеруть російські конкуренти: або викуплять, і вони будуть працювати як у Придністров'ї, або просто закриють. Іншого варіанту, окрім реінтерграції в Україну з поступовою психологічною реабілітацією, для Донбасу немає", - сказав він.

За словами Ніколаєнка, на підконтрольній терористам території лишилася велика кількість людей, що мають одну рідкісну професію, і повністю залежать від роботи підприємств Донбасу.

"Шахтарі в Росії не потрібні, в інших регіонах України теж. Я сильно сумніваюся, що "уряд" ДНР зможе не тільки зібрати гроші, але й інтелектуальний ресурс, щоб створити якісь альтернативні робочі місця десяткам тисяч людей. З 3,5 мільйонів населення в зоні АТО залишилося 3,1 мільйона. Більшість чекає, що настане мир, їхні підприємства запрацюють і вони підуть на роботу", - говорить голова держагенства.

Ніколаєнко повідомив, що першими з Донбасу виїхали не тільки багаті, а й ті, хто зможе реалізувати себе в іншому місці. Це люди з різнобічною освітою, які можуть успішно працювати не тільки в інших областях, але й у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі в Росії не потрібні, в інших регіонах України теж - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі