пʼятниця, 21 червня 2019 15:03

Шахтарям почали виплачувати зарплату

Шахтарям почали виплачувати зарплату
У квітні шахтарям заборгували близько 200 млн грн зарплати. Фото: Главком

Шахтарям ДП "Львіввугілля" та ДП "Волиньвугілля" погасили заборгованість із зарплатні за квітень. Йдеться про 9200 шахтарів.

"Щоб погасити зарплатні борги, які становлять близько 200 мільйонів гривень, із держбюджету направили тільки 41 мільйон. Решта коштів надійшла від операцій, що призвели до підвищення ефективності функціонування ринку вугілля", - написав у Facebook представник Зеленського в уряді Андрій Герус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Роттердам+" закінчився - Герус про скандальну формулу

За його словами, до 26 червня виплатять борги за зарплатнею за квітень шахтарям ДП "Шахта ім. Сургая" у Донецькій області.

"Сьогодні шахта імені Сургая підписала прямий контракт на збут вугілля, де тепер немає схеми із непотрібним приватним посередником", - наголосив Герус.

За даними ЗМІ, загальна заборгованість перед гірниками становить понад 1,1 млрд грн. У цілому шахтарі Донеччини недоотримали 447,8 млн грн, Львівської області - 417,1 млн грн, Луганської області - 224,5 млн грн

Раніше Кабмін виділив 295 млн грн на погашення заборгованості, але, на думку профспілкових лідерів, цього недостатньо.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарям почали виплачувати зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі