субота, 22 липня 2023 20:14

Ryanair думає про відновлення польотів в Україну до кінця 2023 року

Ryanair думає про відновлення польотів в Україну до кінця 2023 року
Україна має довести змогу захистити літаки. Фото: Pexels

Лоукост Ryanair розглядає можливість відновлення польотів до Києва та Львова до кінця 2023 року.

Україна для цього повинна домовитися про часткове відкриття повітряного простору, сказав директор авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Після закінчення війни авіакомпанія зможе відновити польоти за короткий проміжок часу. Але найбільш ймовірно, що невелику кількість рейсів Ryanair запланують вже до кінця 2023 року.

В Ізраїлі авіація продовжує працювати попри запуски ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ надасть Україні $15,6 млрд кредиту

"Літаки сідають щодня в Тель-Авіві, який розташований лише за 10 хвилин їзди від Західного берега, звідки запускають ракети. Було визначено, що літати безпечно, й місцева влада може захистити літак. Тому я не бачу причин, чому ми не можемо повернути рейси в Україну", – зазначив виконавчий директор.

Мінвідновлення зараз працює над запуском обмеженої кількості рейсів до Києва та Львова. Україні потрібно переконати Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії у тому, що літати буде безпечно.

"Українська влада працює з потрібними людьми, щоб спробувати знову відкрити повітряний простір, але ми нічого не можемо вдіяти, якщо вони не переконають EASA, Європейське агентство з безпеки та страхові компанії, що виконувати обмежену кількість рейсів до Києва і Львова – безпечно", – пояснив О'Лірі.

Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького можуть відкрити як гуманітарний коридор.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький сказав про це після підписання програми ЄС "Механізм "Сполучення Європи" з віцепрем'єром Олександром Кубраковим та комісаркою ЄС з питань транспорту Адіною Велян.

Зараз ви читаєте новину «Ryanair думає про відновлення польотів в Україну до кінця 2023 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі