понеділок, 18 червня 2018 20:00

Розповіли, як почати бізнес в Європі

Розповіли, як почати бізнес в Європі
Україна посіла перше місце за кількістю компаній, зареєстрованих е-резидентами, в Естонії. Фото: Факты

470 українських компаній працюють із офіційною реєстрацією в ЄС. Сфери діяльності — IT, консалтингові послуги, виробництво товарів, повідомили Gazeta.ua в прес-офісі державної програми Естонії E-residency.

"Естонська державна програма допомагає підприємцям за межами ЄС отримати доступ до світових ринків і міжнародної банківської системи. Заснована вона в 2014 році. Зараз нараховується понад 33 тисячі осіб зі 154 країн світу, які створили в Естонії свої компанії. Українців серед учасників програми - понад 2 тисячі осіб. Це третє місце у загальному рейтингу країн. За кількістю компаній, зареєстрованих е-резидентами, Україна взагалі на першому місці", - коментують у прес-офісі державної програми Естонії E-residency.

Експерти зазначають, що на ведення бізнес-звітності в Україні в середньому йде щороку 356 год.

"Понад два тижні — лише на те, щоб заповнити всі документи, підписати гори паперів. Відправити їх до всіх інстанцій. В Естонії на це витрачається 84 години. Весь документообіг електронний", - розповіли в прес-офісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям не потрібно платити, щоб знайти роботу в Польщі

Для компанії, що працює з закордонними клієнтами, важливо мати чіткий статус і прозору діяльність. Це збільшує довіру до неї, а тож значно полегшує ведення бізнесу.

"Компанії, зареєстровані в Україні, на жаль, поки не всіма сприймаються достатньо надійними. Для когось є серйозною перешкодою до співпраці труднощі з податками, оплатою. Адже українськім компаніям недоступна частина міжнародних платіжних сервісів, зокрема PayPal. Аби отримати статус електронного резидента, не треба їхати в Естонію. Документи направляють на адресу найближчого посольства. Керувати компанією можна з будь-якої точки світу", - додають естонські експерти.

Уряд Фінляндії планує спростити працевлаштування іноземців, які не є громадянами Євросоюзу. Причиною став дефіцит кадрів у будівництві, сфері обслуговування та IT, у торгівлі та медицині.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як почати бізнес в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі