понеділок, 10 вересня 2018 11:06

Розповіли про методи скорочення кількості субсидіантів

Розповіли про методи скорочення кількості субсидіантів
Середній розмір субсидії минулого року становив 300 грн. Цього — зменшився до 200 грн. Фото: obozrevatel

З 1 липня в Україні почав працювати реєстр одержувачів субсидій. Він дозволив виявити більше 20 тис. українців, які отримували подвійну субсидію.

"Система одразу викидає двійників. Ми реально бачимо, хто намагається отримати більше, ніж повинен", - пояснив міністр соцполітики Андрій Рева, пише Сегодня.

У період з січня по липень 2018-го субсидії отримали близько 2,6 млн домогосподарств. Це на 50% менше, ніж було за аналогічний період 2017-го.

Середній розмір субсидії минулого року становив 300 грн. Цьогоріч зменшився до 200 грн. За даними Держстату, у січні-липні поточного року українські сім'ї отримали 734 млн грн субсидій. 2017-го сума становила трохи більше 3 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки коштуватиме газ для населення

За словами економічного експерта Бориса Кушнірука, завдяки реєстру вдасться скоротити кількість людей, які незаконно отримують субсидію.

"Наприклад, у власників євроблях за фактом немає цих авто. За різними оцінками, їх в Україні нараховують 500 тис. Тобто формально вони можуть прийти і отримати субсидію. Якщо люди можуть дозволити собі купити та обслуговувати авто, чому вони не можуть платити гроші за комунальні послуги в повному обсязі?" - каже він.

Міністерство соціальної політики пропонувало забрати субсидії в споживачів, які не мають газових лічильників. Так збиралися стимулювати населення активніше встановлювати прилади обліку, економити ресурси. Уряд не підтримав цю пропозицію.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про методи скорочення кількості субсидіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі