понеділок, 31 травня 2021 14:57

Розглядають варіанти розділення Приватбанку - міністр

Приватбанк у майбутньому буде приватизований. Для цього розглядають варіанти розділення банку.

Автор: Олена Луценко
  На Приватбанк припадає 20% усього банківського ринку
На Приватбанк припадає 20% усього банківського ринку

"Ми готові говорити про приватизацію Приватбанку. Обтяження з попередніми власниками й можливі судові позови не дають можливості знайти серйозного інституційного інвестора в цю установу. Тому розглядаються варіанти можливого розділення. Вони поки що обговорюються, немає жодних концептів або напрямів руху. Ми на цьому етапі лише оцінюємо можливості, щоб на ринку була сприятлива ситуація, щоб ми знайшли серйозних інвесторів. І тільки тоді про це можна буде говорити серйозно", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі одного з телеканалів, пише finbalance.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велику приватизацію і продаж державних банків під час війни допускати не можна" - економіст

55% банківського сектору України належить державі. На Приватбанк припадає 20% усього банківського ринку. За п'ять років держава планує зменшити свою частку до 25%.

Державний Приватбанк почнуть готувати до продажу після завершення кризи через Covid-19, кажуть у Нацбанку. Фінустанову зацікавлені придбати міжнародні інвестори зі США та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Розглядають варіанти розділення Приватбанку - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі