вівторок, 13 січня 2015 10:38

Росія взялася "воювати" з українською сіллю

Росія взялася "воювати" з українською сіллю
Фото: 112.ua

Росспоживнагляд рекомендував роздрібним мережам вилучити з обігу продукцію найбільших виробників солі України і Білорусі, на яких припадає 56% ринку. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на "Коммерсантъ".

Місце українських і білоруських виробників готові посісти російські компанії, пише видання. Потужності останніх зараз недозавантажені на 40%.

За даними газети, управління Росспоживнагляду по Ленінградській області розіслало в середині грудня 2014 року торговельним мережам лист з проханням надати інформацію про наявність на полицях солі з України (виробники "Артемсіль", "сіль Слов'янська") та Білорусі ("Мозирьсоль", "Белкалій") "з ціллю вилучення з обігу зазначеної продукції".

Аналогічна ситуація склалася і в інших регіонах.

Тоді ж, як стверджує видання, Росспоживнагляд в ході перевірок виявив, що сіль цих підприємств нібито не відповідає вимогам харчової продукції з вмістом різних домішок, йоду, а також органолептичним показникам. Відомство доручило посилити контроль за товаром при його пропуску через кордон.

При цьому на федеральному рівні рекомендацій відмовитися від української і білоруської солі поки не надходило, підкреслюють в торгових мережах.

Водночас в прес-службі Росспоживнагляду заявили, що претензії до якості солі ряду виробників виникали у служби і раніше. Моніторинг ситуації на ринку солі триває, додаткових заходів обмеження реалізації солі не вводилося, запевняють у відомстві.

Виконуючий обов'язки гендиректора "Артемсолі" Денис Фоменко вважає, що російське відомство діє в інтересах вітчизняних гравців. В "Мозирьсолі" підкреслюють, що поки безпосередньо компанії ніхто не пред'явив жодних конкретних претензій щодо якості продукції.

Зараз ви читаєте новину «Росія взялася "воювати" з українською сіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі