середа, 18 грудня 2019 16:38

Росія програла апеляцію про відшкодування збитків "Укрнафті" від анексії Криму

Росія програла апеляцію про відшкодування збитків "Укрнафті" від анексії Криму
Росія програла апеляцію "Укрнафті". Фото: tsn.ua

Верховний суд Швейцарії не задовольнив апеляційну скаргу Росії на рішення міжнародного арбітражу, який присудив РФ виплатити "Укрнафті" 44,4 млн дол. компенсації за експропріацію майна компанії внаслідок анексії Криму.

"12 квітня 2019 року міжнародний арбітражний суд присудив стягнути з Російської Федерації на користь "Укрнафти" понад 44 мільйони доларів компенсації за експропріацію інвестицій "Укрнафти" в Автономній Республіці Крим", — йдеться у прес-релізі "Укрнафти", оприлюдненому 18 грудня.

Крім цього, швейцарський суд зобов'язав Росію виплатити "Укрнафті" 155 тис. швейцарських франків (близько 155 тис. дол. - Gazeta.ua) судових витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АЗС зобов'язали знизити ціни на пальне

"Укрнафта" — напівдержавна видобувна компанія, частина акцій якої належить українському олігарху Ігорю Коломойському.

Раніше за позовами компаній Коломойського до міжнародних арбітражів проти Росії вже була низка позитивних рішень. Зокрема компанії вимагали отримати від Росії компенсацію за втрачені внаслідок анексії Криму активи.

Зараз ви читаєте новину «Росія програла апеляцію про відшкодування збитків "Укрнафті" від анексії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі