понеділок, 04 липня 2016 10:46

Росія обмежила транзит українських товарів до Казахстану і Киргизстану

Росія обмежила транзит українських товарів до Казахстану і Киргизстану

Росія ввела обмеження транзиту українських товарів через свою територію, згідно з оприлюдненим указом президента РФ. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своєму сайті.

Цим указом введено додаткові обмеження щодо транзиту через територію Росії товарів з України. Діючі обмеження транзиту відносно транзиту товарів до Республіки Казахастан поширюють і на транзит до Киргизької Республіки.

"Зазначені зміни тимчасово можуть викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ, не тільки до Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, а й до третіх країн. Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів "під ембарго", - сказано в повідомленні.

У Міністерстві підкреслили, що "введення Російською Федерацією обмежень з транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим і очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії".

Росія з 2016 року вирішила скасувати режим зони вільної торгівлі щодо України і відмовитися від імпорту українських продуктів. Також РФ повністю заборонила транзит через свою територію українських товарів до третіх країн. Зокрема, з 1 січня 2016 року стосовно України ввели санкції на ввезення тваринницької продукції. Україна у відповідь з 10 січня ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ (застосувала імпортні мита і ембарго).

Зараз ви читаєте новину «Росія обмежила транзит українських товарів до Казахстану і Киргизстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі