четвер, 10 червня 2021 10:43

Робота в Чехії: кому заплатять 90 тис.

Чехія відкрила тисячі вакансій для українських заробітчан. Найбільший попит на електриків, зварювальників та водіїв.

Зварювальник у Чехії може заробити 80-90 тис. грн, повідомляє work.ua.

У кандидата на посаду має бути віза або паспорт ЄС, досвід роботи зварювальником від трьох років, досвід роботи від двох років напівавтоматичним зварюванням, сертифікат або диплом зварювальника. Вік працівника — від 22 до 60 років.

Автор: Олена Луценко
  На сезонні роботи в Німеччині беруть виключно громадян ЄС
На сезонні роботи в Німеччині беруть виключно громадян ЄС

Електрикам пропонують 75-85 тис. грн зарплатні за місяць. Шукають українців віком до 55 років. Роботодавці вимагають від кандидата мати досвід роботи від двох років, закордонний паспорт і допуск не нижчий від третього.

73 тис. грн заробітної плати може заробити водій категорії СЕ.

У різних країнах світу працюють близько 5 млн українців. 50-60% із них — нелегально, повідомляє Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування.

У Німеччині трудову візу не можуть отримати люди, які не знають мови й не мають підтвердженої кваліфікації. На сезонні роботи беруть виключно громадян ЄС. Багато людей їдуть у Німеччину без трудової візи й працюють нелегально.

Нелегали не захищені місцевими законами та не мають прав.

"2018 року Польщу вразив випадок з українцем. Чоловікові, який нелегально працював на одному з виробництв, стало зле. За наказом керівника підприємства його просто вивезли якомога далі й залишили в лісі вмирати. Нелегальна робота в Росії має ще більші ризики. Це країна, в якій не поважають права власних громадян, а що вже говорити про права українців, які перебувають нелегально. Це може призвести до того, що в таких людей є ймовірність потрапити в дуже неприємні ситуації, коли їх можуть звинуватити в чому завгодно. Не забуваймо, що між нашими країнами йде війна", - розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник в інтерв'ю OBOZREVATEL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців вакцинуватимуть на кордоні

Нелегальним працівникам у Європі загрожує штраф у кілька тисяч євро і подальша заборона в'їзду до країни на три-п'ять років.

За рік карантину до Польщі переїхали 100 тис. українців.

"Зі 100 тисяч осіб 40 тисяч прибули до Польщі з метою постійного місця проживання тільки з січня по квітень поточного року", — повідомив прессекретар управління в справах іноземців.

Українці переважно працюють на некваліфікованих роботах. Середня зарплата становить тут 30 тис.- 35 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Робота в Чехії: кому заплатять 90 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі