субота, 01 травня 2021 21:10

Шокували кількістю українців, які за час карантину переїхали до Польщі

Шокували кількістю українців, які за час карантину переїхали до Польщі
Українці в Польщі заробляють у середньому 30000-35000 тис грн Фото:warszawa.info

За рік карантину до Польщі переїхало 100 тисяч українців. Про це повідомив прес-секретар польського управління у справах іноземців Якуб Дудзяк.

"З 100 тисяч осіб, 40 тисяч осіб прибули до Польщі з метою постійного місця проживання тільки з січня по квітень поточного року", — повідомив прес-секретар управління у справах іноземців.

Українці в більшості працюють на некваліфікованих роботах. Середня зарплата складає тут 30000-35000 тис грн.

"Все частіше українці відходять від того, що шукають роботу з житлом. Зараз у більшості приїздить із перспективою, що в майбутньому перевезуть родину. Польща зацікавлена саме в родинах. Адже. Це не заробітчани. Це люли, які в майбутньому тут купуватимуть житло, народжуватимуть дітей", - каже директор кадрової агенції Анджей Пясковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка порахувала, скільки потрібно заробляти на проживання в Польщі

Українці, які кілька років живуть у Польщі кажуть, що жити тут вигідніше.

" Коли я їду в Україну, мене шокують ціни. Продукти харчування там дуже високі. За два роки життя тут, обоє з дружиною працюємо. Жінка – на стерилізації обладнання в лікарні, я на заводі. І хощ ще маємо зйомне житло, але можемо дозволити і поїхати з дітьми в подорож і вдягнутися. З жінкою на двох маємо близько 40 тисяч гривень. Цих грошей нам вистачає", - каже Олександр Шимко із Києва. Він із дружиною та двома дітьми мешкають у Варшаві.

⠀Станом на квітень у Польщі зареєстровано 725 173 іноземця. Це на 11,3% більше, ніж було в квітні 2020 року. З них 59,4% є найманими працівниками, 3% займаються підприємницькою діяльністю, а решта зайняті іншими формами зайнятості, наприклад, працюють за цивільними договорами або у вигляді тимчасової роботи. 73,4% з усіх іноземців, які постійно проживають у Польщі, складають громадяни України

Зараз ви читаєте новину «Шокували кількістю українців, які за час карантину переїхали до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі