середа, 18 квітня 2018 21:10

Рекрутери порадили, чи розповідати про хобі на співбесіді

Рекрутери порадили, чи розповідати про хобі на співбесіді
Фахівці стверджують, що те, як потенційний працівник проводить вільний час, може виділити його серед інших претендентів на посаду. Фото: patrioty.org.ua

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Водночас, щоб отримати роботу, на співбесіді варто показувати не лише кар'єрні досягнення, але і особисті якості. Те, як потенційний працівник проводить вільний час, може виділити його серед інших претендентів на посаду, пише Work.ua.

Розкажіть про хобі, які пов'язані з майбутньою роботою

Копірайтер, який розвиває свій блог чи захоплений модою продавець-консультант - привабливі кандидати для майбутніх роботодавців. Інтереси, пов'язані з професією, підтверджують те, що кар'єрний шлях обрано свідомо.

Згадайте про командні види спорту

Баскетбол, волейбол, футбол — це ігри, що вимагають співпраці з іншими гравцями. Показують, як людина може працювати в команді. Крім того, якщо ви капітан команди, то маєте необхідні для керівної посади лідерські якості.

Розкажіть про хобі, які тренують витривалість

Людина, яка по кілька місяців готується до марафону або триатлону - наполеглива, володіє достатньою дисципліною і налаштована на результат. Кандидати з подібними якостями завжди цікаві для роботодавців. Особливо, коли мова йде про вакансії в продажах або розвиток бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як успішно пройти випробувальний термін на новій роботі

Не забудьте про творчість

Малювання, фотографія, флористика, кулінарія - хобі людей з творчим складом розуму, нестандартним мисленням. Про таке хобі варто згадати, якщо влаштовуєтеся на роботу пов'язану з рекламою, дизайном, світом моди, PR.

Розкажіть про заняття йогою

Це хобі свідчить про Вашу терплячість, розміреність та здатність зберігати спокій у будь-якій стресовій ситуації.

Згадайте про любов до подорожей

Це свідчить не лише про готовність до відряджень. Мандрівник, перш за все, завжди відкритий для всього нового. Це активна і всебічно розвинена особистість.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери порадили, чи розповідати про хобі на співбесіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі