пʼятниця, 11 лютого 2022 14:31

Рекордна за 40 років інфляція в США спровокувала зниження цін на нафту

Рекордна за 40 років інфляція в США спровокувала зниження цін на нафту
Ціни на нафту знизилися в п'ятницю, 11 лютого. Фото: reuters.com

Після публікації даних про інфляцію в США, ціни на нафту знизилися в п'ятницю, 11 лютого.

Інфляція в США в січні прискорилася до рекорду за 40 років - 7,5% - і спровокувала зростання очікувань щодо агресивного підвищення відсоткових ставок ФРС. Про це повідомляє Укрінформ.

Вартість бареля квітневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $90,94 (-0,49%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $89,58 (-0,33%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $91,41 і $89,88 відповідно.

"Учорашній показник інфляції, ймовірно, чинить великий тиск на ФРС США для того, щоб вона діяла агресивніше з підвищенням ставок. Це очікування тисне на нафту та інші види сировини. Крім того, іранські ядерні переговори, схоже, просуваються вперед, і це є ще одним фактором, який стримує зростання цін", - сказав Уоррен Паттерсон, голова відділу досліджень сировинних товарів ING.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литовське пальне зникне з українських АЗС. Чи буде дефіцит?

На ситуацію можуть впливати також непрямі переговори між США та Іраном щодо відновлення ядерної угоди, які відновилися цього тижня після 10-денної перерви.

Угода може призвести до скасування санкцій щодо іранської нафтової галузі та послабити глобальні проблеми з постачанням.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що переговори "сягнули термінової точки" і що "угода, яка вирішує основні проблеми всіх сторін, не за горами".

"У січні нафта подорожчала, тому вартість бензину і дизельного пального зростає. Гривня здала, на курс вплинула ситуація з Росією. Знецінення гривні впливає на вартість пального, - вважає Олександр Сіренко, аналітик консалтингової компанії "Нафторинок". - На ринку дефіциту немає. За 23 дні січня до країни завезли на 20 відсотків більше дизпалива, ніж цього місяця торік. Пропозиція зросла, але це не зменшило ціни".

Зараз ви читаєте новину «Рекордна за 40 років інфляція в США спровокувала зниження цін на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі