середа, 03 квітня 2013 15:40

Реальна зарплата українців значно вища, ніж фіксує Держстат - експерт

Реальна зарплата українців значно вища, ніж фіксує Держстат - експерт
Більше половини громадян декларують фіктивний дохід, упевнений експерт. Фото: infa.kharkov.ua

Реальна середня заробітна плата в Україні значно вища, ніж свідчать дані Державної служби статистики.

Таку думку висловив економіст Олексій Комаров в ефірі "Ера-FM".

"Наша компанія робила проект для одного з найбільших українських банків. Виявилося, що серед тих, хто подає документи на кредит, більше половини декларують фіктивні доходи - порядку мінімальної заробітної плати. Те, що обчислює Держстат, це фікція. Реальна заробітна плата значно вища. Природно, тільки бюджетний сектор декларує більш-менш реальні зарплати, плюс деяка частина приватного", - сказав Комаров.

За його словами, найбільша тінізація зарплат - у сферах, пов'язаних з великим оборотом готівкових коштів, зокрема в торгівлі.

Нагадаємо, за даними Держстату, середня зарплата в Україні в лютому зросла на 1,5% до попереднього місяця, до 3044 грн.

Серед регіонів найбільша зарплата зафіксована у Києві - 4688 грн. Слідом за столицею йдуть Донецька (3450 грн), Київська (3299 грн), Дніпропетровська (3248 грн) і Луганська (3096 грн.) області. Найнижчі зарплати у Тернопільській (2125 грн), Чернігівській (2259 грн) Та Чернівецькій (2263 грн) областях.

Зараз ви читаєте новину «Реальна зарплата українців значно вища, ніж фіксує Держстат - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі