понеділок, 18 березня 2013 11:52

Будівельникам, які голодували у КМДА, виплатили зарплати

Будівельникам, які голодували у КМДА, виплатили зарплати
Люди не хочуть повертатися на цю роботу. Фото: gazeta.ua

Вчора ввечері, 17 березня, виконроб підприємства "Національна будівельна компанія" Віталій розрахувався з робітниками, які у п'ятницю голодували у приміщенні КМДА. Будівельники чекали на заробітну плату майже чотири місяці.

"Заплатили тільки тим, хто голодував і подав заяву на ім'я Попова. Іншим робітникам не виплатили. Нам заплатили по факту виконаної роботи. Ми перевірили квартири і порахували скільки нам винні. З нами розрахувались так, як ми вимагали", - розповіла Марія Яковлєва. Робітники підприємства голодували один день.

"Ми б залишились там протестувати і на вихідних, але в п'ятницю нас звідти винесла наша доблесна міліція. Вихідними зателефонував виконроб і сказав, що візьме кредит і розрахується з нами", - розповіла жінка.

Наразі люди шукають нове житло.

"Виконроб нам сказав, що з нами працювати надалі не буде. Але, в принципі, ми теж не хочемо з ним працювати і з цією компанією. На даний момент ми шукаємо житло і поїдемо додому", - зауважила Яковлєва.

Жінці виплатили борг у сумі 20 тисяч гривень, іншим робітникам близько 12 тисяч. Нагадаємо, 15 березня безстрокове голодування розпочали семеро будівельників та троє представників профспілкової організації "Серп і молот". Протестувальники одягли на себе стрічки з написом "голодую" і сиділи у приміщенні холу Київської міської державної адміністрації. Робітники чекали на виплати протягом чотирьох місяців. За їх словами, заборгованість по зарплаті складає близько 400 тис. гривень. Підприємство заборгувало близько 50 робітникам. Будівельники робили ремонти у соціальних квартирах за адресою Градинська 9/11 у Деснянському районі Києва.

Всі працівники - заробітчани. Жили у будинку, в якому працювали. За словами голодувальників, більшість будівельників боїться відкрито заявляти про невиплату грошей. Адже люди працювали на підприємстві неофіційно. Вони укладали трудові договори з "Національною будівельною компанією", яка їх наймала. Документів на руках у робітників немає. Кошти виплачував виконроб.

Зараз ви читаєте новину «Будівельникам, які голодували у КМДА, виплатили зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі