пʼятниця, 18 листопада 2011 13:31

Рада зупинила рослідування діяльності "Лівели", яка витягла 3 бюджетних мільярди

Рада зупинила рослідування діяльності "Лівели", яка витягла 3 бюджетних мільярди

Верховна Рада закрила тимчасову слідчу комісію, яка розслідувала діяльність компанії "Лівела".

За проект постанови № 9449, яким пропонувалося продовжити роботу комісії на три місяці, проголосувало 56 карток народних депутатів за 226 необхідних, передає ЛігаБізнесІнформ.

Голова тимчасової слідчої комісії Ради з питань розслідування обставин і наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела" та інших пов'язаних з нею юридичних осіб Роман Зварич повідомив, що роботу комісії пропонується продовжити на три місяці.

Він зазначив, що комісії необхідно провести додаткове розслідування. Зокрема, за його словами, до комісії звернулися журналісти з проханням дослідити встановлені ними нові факти щодо діяльності фірми "Лівела" і пов'язаних з нею комерційних структур, які були оприлюднені в ЗМІ в жовтні 2011 року.

За словами Зварича, йдеться про гучні звинувачення на адресу високопосадовців, зокрема, першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва та народного депутата Володимира Зубика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лівела" витягла з бюджету мільярди гривень законно - міністр фінансів

Крім цього, надійшло звернення народного депутата Арсенія Яценюка з вимогою продовжити роботу комісії до повного завершення розслідування.

Як випливає зі звіту комісії, за три місяці своєї роботи вона встановила, що в результаті діяльності компанії "Лівела" і пов'язаних з нею підприємства на основі рішення Автозаводського районного суду міста Кременчук Полтавської області від 19 січня 2004 року, за 2010 рік державний бюджет України не отримав податків на суму 2,9 млрд грн.

Нагадаємо, в липні 2011 року Антимонопольний комітет закрив провадження у справі про безподаткове ввезення у 2010 році нафтопродуктів компанією "Лівела" у зв'язку з її ліквідацією. У грудні 2010 року компанія була знята з податкового обліку Державної податкової службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигоду від "Лівели" отримала і влада, і опозиція - експерт

На початку 2011 року податкова провела позапланову перевірку діяльності компанії, за результатами якої порушень податкового законодавства виявлено не було.

"Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року. У вересні-жовтні 2010 частка ввезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту.

З грудня 2010 компанія припинила безподатковий імпорт. Збитки держави від її діяльність оцінювалися на рівні 3-5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Рада зупинила рослідування діяльності "Лівели", яка витягла 3 бюджетних мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі