пʼятниця, 12 листопада 2010 11:07

Суд поламав бізнес компанії "Лівела": доведеться платити до бюджету

Суд поламав бізнес компанії "Лівела": доведеться платити до бюджету

Суд поламав бізнес компанії "Лівела", яка завдяки ексклюзивному праву ввозити нафтопродукти без сплати податків і зборів захопила майже половину українського ринку палива.

Кременчуцька компанія "Лівела" втратила право ввозити в Україну нафтопродукти без сплати ввізних податків і зборів.

Днями Енергетична регіональна митниця в судовому порядку домоглася скасування привілеїв для нафтотрейдера.

Як повідомлялося раніше, "Лівела", використовуючи ексклюзивні пільги, активно розширювала свою діяльність. Частка трейдера на ринку нафтопродуктів, за останніми даними, перевищила 40%. Тим часом інші оператори почали втрачати клієнтів і зупиняти виробництво палива.

Інформацію про те, що "Лівелу" позбавили податкових пільг, неофіційно підтвердили відразу декілька учасників ринку.

Нафтотрейдери відзначають, що їм відомо про ухвалення рішення по "Лівелі", однак який саме суд виніс вердикт, сказати важко. Не коментують подробиць конфлікту і самі учасники судового розгляду.

Рішення на користь митниці міг винести Харківський апеляційний адміністративний суд. Саме цей суд розглядає апеляції на рішення Автозаводського районного суду Кременчука, який і дав "Лівелі" право на безмитне ввезення нафтопродуктів в Україні.

Як повідомляла українська преса, що компанія близька до нардепа-"регіоналу" Зубика, а добро на її діяльність дав сам Андрій Клюєв. За час діяльності "Лівели" український бюджет недоотримав близько 300 млн доларів мит та податків.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «Суд поламав бізнес компанії "Лівела": доведеться платити до бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі