вівторок, 03 листопада 2020 15:27

Рада виділила кошти на підтримку безробітних

Рада виділила кошти на підтримку безробітних
Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №3692. Фото: pixabay.com

Кошти із Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України будуть спрямовані на фінансування утримання установ державної служби зайнятості, допомоги з повного чи частковго безробіття та допомоги на поховання.

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №3692, основне завдання якого – підтримка безробітних і роботодавців, які постраждали через коронакризу.

У 2-му читанні документ підтримали 295 депутатів, зазначено на офіційному сайті Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови, за яких українцям знизять податки

Мета законопроєкту – підтримати безробітних українців у період дії карантину. Документ розблоковує витрати на інформаційно-аналітичну систему ДСЗ, яка забезпечує діяльність і виплати за рахунок коштів соцстраху. Вони були призупинені 15 квітня під час внесення змін до бюджету. Також законопроєкт передбачає одноразову виплату допомоги, щоб безробітні могли розпочати підприємницьку діяльність й оплату послуг, що сприяють працевлаштуванню.

До кінця року на вказані цілі може бути витрачено 322 млн грн. Зокрема на організацію безробітними підприємницької діяльності – 19,7 млн грн; професійне навчання безробітних – 144 млн; організацію громадських робіт (це створить додаткові робочі місця); видання ваучерів на навчання – 2,9 млн; компенсацію роботодавцям ЄСВ – 92 млн грн; компенсацію роботодавцям оплати праці внутрішньо переміщених осіб – 21 млн грн.

28 жовтня Кабмін прийняв постанову про виділення із Covid-фонду 1,3 млрд грн для Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на допомогу із безробіття.

Зараз ви читаєте новину «Рада виділила кошти на підтримку безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі