пʼятниця, 13 травня 2011 09:35

Рада пробачила підприємствам ПЕК 24 мільярди боргів

Рада пробачила підприємствам ПЕК 24 мільярди боргів

Верховна Рада провела комплексне списання боргів підприємств паливно-енергетичного комплексу між собою і перед державним бюджетом на суму понад 24 млрд грн.

За відповідні рішення (були внесені до парламенту законопроектами № 8351 та № 8352) в цілому 12 травня проголосували 253 і 263 народних депутатів відповідно.

Законопроектом № 8351 списані борги за природний газ, що утворилися станом на 1 січня 2010 року у підприємств ПЕК, облгазів, Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" та її дочірніх компаній - "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Чорноморнафтогаз".

Одночасно з цим списується заборгованість ДК "Газ України" перед "Нафтогазом України" в межах сум, нарахованих підприємствам ТКЕ і облгазів, також заборгованості підприємств ПЕК з пені і штрафів, нарахованих їм за борги за газ, спожитий у 1997-2011 роках.

Іншими пунктами документа списані борги за електроенергію станом на 1 січня 2010 року з боку обленерго перед ДП "Енергоринок", а також з боку "Енергоринку" перед енергогенеруючими компаніями та НЕК "Укренерго".

Крім того, парламент списав зобов'язання "Укренерго" з відрахувань на реалізацію комплексної програми розвитку вітроенергетики в Україні.

Згідно із законопроектом № 8352, списанню підлягають податкові борги накопичені НАК "Нафтогаз Україна" (за винятком боргу з ПДВ, який виник при митному оформленні імпортного газу), "Укртрансгазом", "Укргазвидобуванням", "Чорноморнафтогазом" і обл-, міськгазами на 1 січня 2011 року. Крім того, списанню підлягають податкові зобов'язання, що виникають у зв'язку із застосуванням механізму списання боргів за газ та електроенергію між підприємствами ПЕК.

Зараз ви читаєте новину «Рада пробачила підприємствам ПЕК 24 мільярди боргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі