четвер, 17 липня 2014 10:42

Путін пропонує МВФ не давати гроші Україні

Путін пропонує МВФ не давати гроші Україні
фото: lenta-ua.net

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Міжнародний валютний фонд повинен припинити фінансування України, поки не припиняться бойові дії на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс", інформує LB.ua.

"Ми зацікавлені в тому, щоб Україні була надана економічна допомога з боку МВФ. Водночас хотів би звернути увагу: практика роботи фонду така, що він не робить фінансової підтримки країні, яка воює, і думаю, що це правильно. Вважаю, що і в випадку з Україною ця практика має бути продовжена ", - сказав Путін у Бразилії.

Він пояснив, що гроші МВФ видаються на підтримку економіки і соціальної сфери, але в Україні вони нібито використовуються для фінансування антитерористичної операції.

"Значна частина ресурсів повинна була бути спрямована на підтримку банківського сектора країни. Наскільки мені відомо, значна частина цих коштів була передана в приватні банки українських олігархів. Де ці гроші? Що з ними стало? У які кишені вони зрештою потрапили - про це повинні знати і співробітники МВФ, громадськість України і тих країн, які Україну намагаються підтримати. Тому потрібно припинити бойові дії і потім вже видавати гроші", - сказав Путін.

Російський президент також заявив, що частина ресурсів першого траншу МВФ передбачалася для погашення газового боргу України. "Ми також нічого не бачили, і грошей не бачили", - сказав Путін.

Нагадаємо, найближчим часом МВФ повинен озвучити своє рішення з приводу виділення Україні другого траншу. Влада України вважає, що виконала всі вимоги фонду для отримання цих грошей.

Зараз ви читаєте новину «Путін пропонує МВФ не давати гроші Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі