пʼятниця, 07 листопада 2014 12:13

Путін відреагував на зниження ціни нафти

Путін відреагував на зниження ціни нафти
Фото: bagnet.org

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що в кризові моменти виникає відчуття, що політика превалює над економікою при визначенні світових цін на енергоресурси.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на агенцію ТАСС.

"Політична складова в цінах на нафту також завжди присутня. Більше того, у деякі кризові моменти виникає відчуття, що в ціноутворенні на енергоресурси якраз і превалює політика", - зазначив він в інтерв'ю китайським ЗМІ.

Іншим негативним чинником, що впливає на ціни, Путін назвав відсутність чіткого прямого зв'язку між фізичними ринками нафти й фінансовими майданчиками, на яких ведеться торгівля.

"При цьому активно використовуються похідні інструменти, які багаторазово підсилюють волатильність нафтових цін, - зауважив він. - Такий стан речей, на жаль, створює умови для спекулятивних дій і, як наслідок, для маніпулювання цінами залежно від чиїхось інтересів".

Говорячи про об'єктивні причини зниження ціни на нафту, Путін нагадав про уповільнення темпів зростання економіки, а значить, і енергоспоживання в цілому ряді країн.

"Крім того, як стратегічні, так і комерційні запаси нафти в розвинутих країнах знаходяться на рівні історичних максимумів. Позначаються й новації в технології видобутку нафти, які призвели до появи нових обсягів вуглеводнів на регіональних ринках", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін відреагував на зниження ціни нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі