пʼятниця, 03 липня 2020 18:47

Призначили в.о. голови Нацбанку

Призначили в.о. голови Нацбанку
В.о. голови НБУ призначили Катерину Рожкову. Фото: bank.gov.ua

Виконувачкою обов'язків голови Національного банку України до призначення нового голови призначили першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову.

"Відповідно до Закону України "Про Національний банк України", з даного моменту виконувати обов'язки голови Національного банку буде перший заступник голови Катерина Рожкова", - йдеться в повідомленні пресслужби фінрегулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали політичне підґрунтя відставки Смолія

"Для нашої команди "червоними лініями" залишаються ті лінії, які були озвучені главою. По-перше, незалежність НБУ як інституції, право Нацбанку приймати рішення незалежно від політичних побажань, а тільки з метою підтримки макрофінансової стабільності. Це також неприпустимість включення друкарського верстата, неприпустимість повернення збанкрутілих банків колишнім власникам. Це неприпустимість адміністративного втручання в ринкові відносини", - сказала Рожкова на брифінгу.

Верховна Рада звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку.

За відповідну постанову проголосували 286 депутатів. Рішення підтримали фракції "Слуга народу", ОПЗЖ, "Батьківщина", групи "Партія "За майбутнє" і "Довіра".

0 голосів за - "Європейська солідарність" і "Голос".

Зараз ви читаєте новину «Призначили в.о. голови Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі