вівторок, 03 березня 2020 12:45

Прихід компанії Kronospan призведе до значних проблем - ЗМІ

Прихід компанії Kronospan призведе до значних проблем - ЗМІ
Kronospan - це інвестор із сумнівною репутацією

Як пише Обозреватель, прихід у Рівненську область компанії Kronospan призведе до значних проблем. Зокрема, компанія має намір побудувати деревообробне підприємство з обсягом споживання деревини близько 4 млн кубометрів на рік. Це понад 20% деревини, яка офіційно заготовляється в країні.

Місцева влада підняла прихід компанії в регіон на прапори і розповідає про те, що це мало не панацея для регіону, однак насправді Kronospan - це інвестор із сумнівною репутацією, пише видання. "Не дивлячись на гучні заяви про суперсучасне обладнання, яке нібито встановлять в Городку (Рівненська обл.), ми бачимо, що концерн не дотримується екологічних норм: його супроводжують гучні скандали в Англії, Іспанії, Румунії, Болгарії, Польщі, Чехії, Росії", - стверджує Бізнес.Цензор.

Наприклад, у США, у штаті Пенсільванія, рік тому компанія Kronospan Clarion Boards оплатила штраф у розмірі $229 тис. за порушення експлуатації заводу в місті Пейнт. В іспанському місті Бургос в кінці січня почалися судові слухання проти Kronospan. Компанію звинувачує в екологічних злочинах організація "Екологи в дії". У чеській Їглаві Kronospan, не маючи дозволу на будівництво, почав будувати шліфувальну й переробну лінії на території, яка в принципі не була пристосована під їх будівництво. "Це тільки ті проблеми, які вилізли назовні за цей рік. Якщо простежити історію концерну протягом останніх п'яти років, то тут з'явиться все - від масштабних екологічних лих до кримінальних справ за несплату податків. Торкнулася діяльність Kronospan і України. У звіті екологічної організації Earthsight саме цей концерн названо одним з основних контрабандистів українського лісу", - пише видання. Жителі Нововолинська, де вже працює перший в Україні завод Kronospan, просять президента визнати місто місцем екологічної катастрофи.

Утім, влада Рівненської області, відпрацьовуючи вже отриманий заробіток і політичні дивіденди, не поспішає подивитися правді в очі. Обіцянка Kronospan витратити 200 млн євро, отриманих від Європейського банку реконструкції і розвитку, не принесе Україні та регіону ні нових технологій, ні багато робочих місць, але, з попереднього досвіду, вб'є екологію.

Зараз ви читаєте новину «Прихід компанії Kronospan призведе до значних проблем - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі