вівторок, 08 грудня 2015 23:58

Президент запропонував не підвищувати ставки податків в рамках податкової реформи

Президент запропонував не підвищувати ставки податків в рамках податкової реформи
Фото: www.hromadske.tv

Президент Петро Порошенко на 16-му засіданні Національної ради реформ поставив завдання до Нового року ухватили зміни до податкового законодавства і бюджет на 2016 рік і ініціював поетапне зниження ставок та радикальне скорочення ЄСВ. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Мова йде про те, що прийняття бюджету та змін до податкового законодавства є умовою для отримання фінансування від Міжнародного валютного фонду. На сьогоднішній день фінансування МВФ є однією з ключових умов забезпечення фінансової стабільності держави", – наголосив Порошенко.

Президент закликав відмовитися від підвищення податкових ставок в рамках податкової реформи. Глава держави пропонує поступове їх зниження в найближчі три роки.

"Дуже важливо, щоб ця філософія поширювалася на кілька років. Якщо ми ставимо 18% податок на прибуток підприємств і ПДФО (податок на дохід фізичних осіб) на 2016 рік, щоб ми зараз зафіксували, що на 2017 рік ставка буде ще зменшена на один відсоток, а на 2018 визначили орієнтир, за яким ми повинні досягти максимум 20-процентного навантаження на фонд заробітної плати - приблизно 10% ПДФО і 10% - ЄСВ (єдиний соціальний внесок)", – сказав Порошенко.

Також глава держави запропонував розглянути можливість запровадити ставки податків з 1 січня, дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з новаціями, із тим, щоб з 1 квітня податкові зміни ввести у дію.

Зазначимо, міністерство фінансів України у своєму проекті податкової реформи запропонувало незначне підвищення поточних ставок податку на прибуток і ПДФО до 20% , збереження ставки ПДВ на рівні 20% і зниження ЄСВ до 20%.

8 грудня голова Мінфіну Наталія Яресько заявила, що на засіданні Національної ради реформ буде запропонований компромісний варіант податкової реформи.

Зараз ви читаєте новину «Президент запропонував не підвищувати ставки податків в рамках податкової реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі