понеділок, 03 вересня 2018 16:42

Пояснили, яким буде долар у вересні

Пояснили, яким буде долар у вересні
Якщо Україна не отримає транш МВФ, долар може подорожчати до 30 грн. Фото: ru.tsn.ua

У вересні курс валют стабілізується. Однак з листопада продовжить зростати. Уперше з 2015-го може пробити позначку в 30 грн за дол.

"У вересні до країни почне заходити валютна виручка аграріїв. Це частково зміцнить курс гривні. Щоправда, в активний сезон увійдуть і імпортери, а Нацбанк використовуватиме кожну можливість для поповнення резервів", - каже начальник продажів казначейських продуктів одного з банків Юрій Крохмаль, пише Liga.net.

Зміцнити курс гривні може риторика керівництва США. Там останнім часом говорять про шкоду сильного долара місцевій економіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман прокоментував курс гривні

"На ситуацію може позитивно вплинути рішення Нацбанку про чергове підвищення облікової ставки. Це планують зробити 6 вересня", - говорить начальник управління дилінгових операцій одного з банків Олег Ропяк.

Аналітики зазначають, що у вересні курс валют коливатиметься у межах 27,5-28,5 грн за дол. Якщо Україна не отримає гроші від МВФ, то до листопада долар може подорожчати до 30 грн.

Національний банк України на 3 вересня встановив курс долара на рівні 28,24 грн. Це на 3 коп. менше, ніж було перед вихідними. Євро подешевшав на 16 коп. Коштує 32,90 грн.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, яким буде долар у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі