вівторок, 15 грудня 2020 14:59

Пояснили, коли запровадять накопичувальні пенсії

Пояснили, коли запровадять накопичувальні пенсії
У деяких країнах така модель застосовується і працює успішно. Фото: unsplash

Накопичувальну пенсійну систему варто запроваджувати паралельно з солідарною. Але це питання ще обговорюється.

Про це сказав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв'ю "Сьогодні".

"Я не можу сказати, що вже є якесь рішення щодо питань накопичувальної пенсії, щодо порядку переходу з однієї системи на іншу. Законопроєкт поки що тільки обговорюється. Наприклад, документ пропонує запровадити додаткові обов'язкові платежі – страхові внески. Обговорюється і питання того, хто буде вести накопичення - держава чи приватні структури", - каже Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні підвищились платежі та штрафи: що збільшилось і на скільки

З його слів, на це питання мають дати відповідь у Комітеті з питань соціальної політики і Кабінеті Міністрів.

"На мою думку, накопичувальна система потрібна, її треба запроваджувати паралельно із солідарною, але поступово. Не думаю, що це перспектива 1 року чи навіть 2. Це довгостроковий план", - переконаний Гетманцев.

Він пояснює, що нинішній законопроєкт пропонує запроваджувати нові пенсійні ставки за принципом: 1% платить співробітник, 2% - роботодавець, 2% платить співробітник, 4% - роботодавець.

"Але це поки що обговорюється, немає ніякого рішення. У деяких країнах така модель застосовується і працює успішно. Але подивимося, до чого домовляться", - каже Гетманцев.

Наступного року планують збільшити видатки на медичну галузь, освіту та соціальну сферу.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, коли запровадять накопичувальні пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі