понеділок, 15 березня 2021 17:43

Постачальник пального для мережі АЗС Медведчука йде з українського ринку

Постачальник пального для мережі АЗС Медведчука йде з українського ринку
Компанія йде з українського ринку через можливі фінансові втрати. Фото: unsplash

З квітня компанія Proton Energy Group S.A., що постачає пальне пов'язаній з Віктором Медведчуком мережі АЗС Glusco, зупинить продавати продукцію на український ринок.

Один з найбільших партнерів компанії - Wexler, вже заявив про зупинку постачання російського дизпалива, пише "Економічна правда".

"На початку березня 2021 року компанія отримала інформацію від одного з членів Нафтогазової асоціації України про те, що Служба безпеки України рекомендує учасникам українського паливного ринку не співпрацювати з Proton Energy Group SA і утримуватися від придбання нафтопродуктів у компанії. Також, минулого тижня ми стали свідками подій щодо мережі АЗС Glusco, що належить Glusco Energy SA", - йдеться в листі компанії Proton Energy Group S.A. до українських контрагентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям слід очікувати подорожчання палива

Там вважають, що через дії української влади можуть мати затримки або відмови в митному оформленні нафтопродуктів, що спричинятиме фінансові втрати.

Один із найбільших постачальників світлих нафтопродуктів в Україну компанія Wexler підтвердила отримання такого листа.

"З квітня компанія повністю призупиняє поставки дизельного палива походженням із Російської Федерації в Україну", - заявив співрозмовник Wexler у коментарі виданню Oilpoint.

Майже 85% поставок Proton Energy Group S.A. здійснює за річними терм-контрактами. Клієнтами є найбільші гравці ринку України: Wexler Group, ОККО, WOG, KLO, Glusco. Компанія "Анвітрейд", що входить в Wexler Group, торік стала найбільшим імпортером дизельного палива, наростивши поставки порівняно з 2019 роком на 9%, до 662,3 тис. т.

Зараз ви читаєте новину «Постачальник пального для мережі АЗС Медведчука йде з українського ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі